Råvarer

Der anvendes primært korn fra mølleriets medejere og andre passionerede kornproducenter fra Nordsjælland.

Produktionen er præget af samarbejde, vidensdeling og kvalitet. Det fælles ejerskab og interessen i at udvikle og producere mel af høj kvalitet er incitamentet for vidensdeling i hele værdikæden.

Den skånsomme produktion, hvor kornet formales i en stenkværn, sikrer, at temperaturen i processen holdes nede. Herved bevares vitaminer, mineraler og protein bedst i melet. Det resulterer i mel med god næringsværdi og masser af smag. For at bibeholde smag og undgå harskning af de næringsrige olier i melet, formales kornet på bestilling, så det er så frisk som muligt ved levering til kunderne.

Melet kværnes som udgangspunkt til to finheder – sigtet og groft, men vil i kraft af stenformalingen altid være fuldkornsmel.

Produktsortimentet udgør ved produktionsstart kornprodukter af konventionel hvede og rug, samt økologisk hvede, rug og ølandshvede. Det er dog visionen, at mølleriets sortiment med tiden vil bestå af flere special produkter samt melblandinger, som vil afspejle den lokale efterspørgsel.

Det bliver muligt, da den relativt lille produktion og den nære relation til landmænd, bagere og forbrugere i form af aktionærer giver mølleren mulighed for at samarbejde med hele værdikæden, når der skal udvikles nye produkter.

Klik videre for at se mere om vores kvalitets produkter eller om vores forhandlere
Er du landmand og vil du levere korn til møllen kan du se vores kontaktoplysninger HER